Grilovacia sezóna podľa NATURHOUSE

Grilovacia sezóna podľa NATURHOUSE

Všetky recepty sme pre vás pripravili vo forme videí, ktorá nájdete na našom youtube kanáli Video recepty NATURHOUSE.


Grilované morčacie steaky


Suroviny: morčacie mäso podľa počtu porcií, sójová omáčka so zníženým obsahom soli, olivový olej, vetvičky čerstvých byliniek (podľa chuti napr. šalvia, rozmarín, bazalka, tymián), grilovacie korenie bez soli


Postup: Morčacie mäso nakrájajte na tenšie plátky. V mise zmiešajte sójovú omáčku a olivový olej a mäso z oboch strán obaľte v tejto zmesi a potom okoreňte grilovacím korením. Mäso naložte do väčšej nádoby spoločne s bylinkami, striedajte vrstvu mäsa a vrstvu byliniek a nechajte marinovať cca 2 hodiny. Mäso potom grilujte približne 10 minút z každej strany.


Grilovaný morský vlk


Suroviny: 4 ks čerstvých morských vlkov, zväzok nahrubo nasekaných zelených byliniek (podľa chuti šalvia, bazalka, mäta, tymián, rozmarín, koriander ...), 2 citróny, soľ, korenie, olivový olej


Postup: Čerstvé ryby vypitvajte, ak nie sú, umyte pod studenou vodou a osušte. Zvnútra aj zvonku ryby osoľte a okoreňte. Ryby pokvapkajte citrónovou šťavou a potrite zvnútra aj z vonku olivovým olejom, brušnú dutinu naplňte zelenými bylinkami. Ryby marinujte cca 2 hodiny a potom grilujte cca 30 minút. Počas grilovania rybu otočte, aby bola opečená zo všetkých strán.


Hráškovo-mätový dip


Výborný k zeleninovým hranolkám alebo mäsu.


Suroviny: 3 hrnčeky hrášku (môže byť aj mrazený), ½ citróna, niekoľko vetvičiek mäty, strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ


Postup: Mrazený hrášok dajte na 2-3 minúty povariť do vody, potom vodu zlejte a nechajte hrášok vychladiť. V mise zmiešajte hrášok s niekoľkými lístkami mäty, nakrájaným cesnakom a pokvapkajte šťavou z ½ citróna a 2 lyžicami olivového oleja. Všetko rozmixujte dohladka na konzistenciu pyré a dochuťte soľou.


Cuketové jednohubky


Suroviny: 2-3 cukety, olivový olej, soľ, korenie, citrón, čerstvé bylinky: petržlenová vňať, bazalka, pažítka, čerstvý baby špenát, krémový syr (ricotta alebo Lučina light)


Postup: Cukety nešúpte, len ich umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenšie plátky, ktoré osoľte a nechajte chvíľu tzv. vyplakať, aby cuketa pustila šťavu. Šťavu so soľou potom osušte papierovou utierkou a cukety okoreňte. Pripravte si krém zo syra, najemno nasekaných byliniek a pretlačeného strúčika cesnaku a dochuťte šťavou z citróna a korením. Cukety ugrilujte, ugrilované plátky potom potrite pripraveným krémom a do každej jednohubky vložte lístok špenátu alebo bazalky a potom plátky zrolujte a zaistite špáradlom.


Mexický dip


Suroviny: 100 g sušených paradajok, 100 g čerstvých paradajok, 1 menšia červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 50 ml vývaru DIETESSE.3, 1 lyžica stéviového sladidla PECVA, korenie


Postup: Sušené paradajky pokrájajte na malé kocky, čerstvé paradajky ošúpte a pokrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na menšie kocky a cesnak prelisujte. Papriku a chilli papričku zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Všetky suroviny okrem čerstvých paradajok dajte variť spoločne s pretlakom a vývarom DIETESSE.3, asi po 10 minútach pridajte čerstvé paradajky a varte ešte asi 5 minút. Dochuťte stéviovým sladidlom PECVA a korením.

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.