Recepty pre Veľkú noc bez kíl navyše

Sezónne recepty
Recepty pre Veľkú noc bez kíl navyše

Hrášková polievka s feniklom

Suroviny: 2 cibule, cesnak, mrazený hrášok - 1 balenie, 2 fenikle, bujón DIETESSE.3

Postup: Na olivovom oleji orestujte cibuľku, cesnak, hrášok a dva nakrájané fenikle. Zalejte vodou, pridajte bujón bez soli DIETESSE.3 a duste domäkka. Hotovú polievku rozmixujte, môžete ozdobiť vajíčkom, bielym jogurtom a čerstvými bylinkami.

Video s prípravou a komentárom hlavné výživové poradkyne Věry Burešová nájdete tu.

Bravčová panenka s horčicou a zelerovými hranolkami

Suroviny: plnotučná horčica, bravčová panenka 600 g (môžete použiť aj kuracie alebo morčacie mäso), domáci paradajkový pretlak, cibuľa nakrájaná na kocky, sterilizovaný hrášok, zeler - buľva, korenie (napr. čierne korenie, tymián, oregano, petržlenová vňať), soľ, olivový olej

Postup: Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky. Medailóniky potrite z jednej strany horčicou a domácim paradajkovým pretlakom. V panvici rozohrejte trochu olivového oleja a orestujte plátky zo strany, kde sú naložené v horčici a pretlaku. Medzitým potrite mäso horčicou a pretlakom z druhej strany, mäso z jednej strany orestujte, obráťte ho a restujte z druhej strany. Keď je panenka orestovaná, môžete ju servírovať napríklad so zelerovými hranolkami, čerstvou cibuľou a sterilizovaným hráškom a ľahkou verziou tatárskej omáčky.
Zeler ošúpte a nakrájajte na hranolky. Pripravte si v kastróle vodu a priveďte ju k varu, do vriacej vody vložte zelerové hranolky a nechajte ich cca 2 minúty variť. Vodu zlejte a k hranolkám pridajte trochu olivového oleja a korenie podľa chuti a premiešajte. Pečte na pečiacom papieri na 180 °C.

Pozrite sa na video recept bravčová panenka a zelerové hranolky.

Mrkvový baranček

Suroviny: 300 g špaldovej múky, 4 stredné mrkvy nastrúhané najemno, ½ téglika kyslého mlieka, 2 vajcia, 3 lyžice kokosového oleja, 3 lyžice medu, 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov, nasekané mandle, sušené ovocie - hrozienka, brusnice, goji, soľ, šťava z čerstvého citróna

Postup: Nastrúhanú mrkvu vyšľahajte s vajíčkami. Pridajte kyslé mlieko, kokosový olej a med a znovu vyšľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahajte, nakoniec pridajte mandle a sušené ovocie a vyšľahajte hladké cesto. Formu na barančeka vymažte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou. Cesto nalejte do formy a pečte na 180 ° C. Vyskúšajte špajdľou, či je baranček hotový, podľa typu formy trvá pečenie 40 minút až hodinu a štvrť.

Príprava baránka je jednoduchá, pozrite sa na video.

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.