Veľkonočné maškrtenie nasladko aj naslano

Sezónne recepty
Veľkonočné maškrtenie nasladko aj naslano

Mazanec

Suroviny: 400 g špaldovej múky, 50 g masla, 1 polotučný tvaroh, 2 lyžice oleja, prášok do pečiva (v zdravej výžive je možné kúpiť bez fosfátov), hrozienka, nasekané mandle, 3 vajcia, citrónová kôra
citrónová šťava, 2 lyžice medu, vanilkový cukor

Postup: Zmiešajte špaldovú múku a prášok do pečiva, pridajte povolené maslo, tvaroh, olej, vajcia, citrónovú kôru a šťavu a prislaďte medom a vanilkovým cukrom. Nakoniec primiešajte vopred namočené hrozienka a mandle. Vypracujte cesto a vytvarujte z neho na papieri na pečenie mazanec. Mazanec potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte plátkami mandlí. Video recept nájdete tu.

Veľkonočné muffiny bez múky

Suroviny na 12 muffinov: 400 g červenej fazule v konzerve, 2/3 kypriaceho prášku bez fosfátov, 2 lyžice medu, 3 lyžice pudingu SLIMBEL príchuť čokoláda s pomarančom, 2-3 lyžice kustovnice, korenie do perníka, 2 vajcia, jogurtová tyčinka SLIMBEL SYSTEM na ozdobu

Postup: Fazuľu prepláchnite vodou a rozmixujte dohladka. Vajcia vyšľahajte s medom, pridajte rozmixovanú fazuľu, korenie do perníka, puding SLIMBEL a kypriaci prášok. Všetko znovu vyšľahajte a nakoniec pridajte kustovnicu. Pečte na 160 ° C cca 40 minút, 5 minút pred dopečením ozdobte muffiny tyčinkou SLIMBEL, ktorú pokrájate na kocky. Video recept nájdete tu.

Kapustové placky

Suroviny: cca 500 g kyslej kapusty, 3 vajcia, 100 g špaldovej múky, štipka soli a korenia

Postup: Všetky suroviny zmiešajte na husté cesto. Plech vyložte papierom na pečenie a potrite olivovým olejom, potom z cesta vytvarujte placky a pečte ich na 180 ° C, kým nie sú placky hotové a krásne zlaté. Kapustové placky sa hodia napríklad ako príloha k šumavskému králikovi so špenátom. Video recept nájdete tu.

 

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.