Ľahké vianočné pečivo podľa NATURHOUSE

Sezónne recepty
Ľahké vianočné pečivo podľa NATURHOUSE

Začal advent, jedno z najkrajších období v roku, keď sa tešíme na Vianoce. K prípravám na Vianoce patrí už tradične aj pečenie vianočného pečiva. Vychutnajte si Vianoce s nami a nechajte sa inšpirovať radami a receptami na ľahké a pritom chutné vianočné pečivo, ktoré si môžete dopriať bez obáv, že sa podpíše na vašej postave. Aj keď ako u všetkého aj tu platí, všetko s mierou.


Linecké koláčiky bez lepku na ľahší spôsob


Ingrediencie na 30 kusov: 200 g pohánkovej múky, 150 g kokosového tuku, 1 vanilkový struk, 60 g trstinového cukru, 2 žĺtky, marmeláda DIETESSE.3 na zlepenie


Postup: Všetky ingrediencie okrem marmelády DIETESSE.3 zmiešajte, cesto dajte na 30 minút odpočinúť do chladničky. Vyvaľkajte a vykrajujte. Pečte cca na 160 ° C, dokiaľ koláčiky nebudú upečené do zlatova. Po upečení zlepujte marmeládou DIETESSE.3.


Čokoládové truffle


Ingrediencie: 1 zrelé avokádo, 200 g horkej čokolády nalámanej na kúsky, 1 čokoládová tyčinka SLIMBEL SYSTEM, 2 vrecúška kakaa APINAT


Postup: Avokádo rozkrojte a vydlabte dužinu. Dužinu v miske roztlačte dohladka. Tyčinku SLIMBEL SYSTEM nastrúhajte najemno. Polovicu čokolády nalámte alebo nastrúhajte na drobné kúsky a zvyšnú čokoládu rozpustíme. Všetky pripravené suroviny zmiešajte a pomaly primiešajte aj rozpustenú čokoládu. Vzniknutú hmotu dajte na 1 hodinu do chladničky. Stuhnutú hmotu naberajte lyžicou a tvarujte guľôčky, ktoré obalíte v kakau APINAT.


Celozrnné guľôčky


Ingrediencie: 100 g sušienok FIBROKI 5C, 50 g arašidového masla, 50 g pomletých orieškov/kokosu, sladidlo PECVA podľa chuti


Postup: Sušienky FIBROKI nameľte najemno, zmiešajte s arašidovým maslom a namletými orieškami alebo kokosom. Vzniknutú zmes oslaďte podľa chuti sladidlom PECVA. Tvarujte drobné guľôčky, ktoré potom obalíte v kokose.


Video zobrazíte tu.


Marcipánové vanilkové rožteky


Ingrediencie: 2 šálky mandľovej múky (alebo jemne mletých mandlí), 1 polievková lyžica drvených konopných semienok, 1 čajová lyžička vanilkového extraktu, 3 až 5 lyžíc javorového sirupu (javorový sirup tu pôsobí ako spojivo, pridávajte postupne tak, aby bola zmes dostatočne vlhká), štipka soli , sladidlo PECVA podľa chuti


Postup: Vo veľkej mise zmiešajte mandľovou múku, vanilku, javorový sirup, konopné semienka a soľ. Miesto javorového sirupu môžete pridať stéviu. Ak je potreba viac vlhkosti, pridajte vodu, v prípade, že je zmes málo sladká, stačí pokvapkať niekoľkými kvapkami sladidla PECVA. Cesto by malo byť dostatočne vlhké, aby držalo pohromade. Rukami tvarujte rožteky. Hotové rožteky nechajte stuhnúť v chladničke alebo mrazničke. Rožteky vydržia v chladničke až tri týždne, v mrazničke vydržia čerstvé až dva mesiace.


Video zobrazíte tu.


Kokosové rafaelky s konopným a chia semienkom


Ingrediencie: ¾ šálky kokosovej múky alebo jemne mletého kokosu, 2 až 3 lyžičky javorového sirupu alebo medu, 1 lyžica kokosového cukru, 2 lyžice vody, 3 lyžice rozpusteného kokosového oleja, 2 lyžičky drveného konopného semienka, ​​1 lyžička chia semienok, 10 až 12 menších lúpaných mandličiek


Postup: Vo väčšej mise zmiešajte všetky ingrediencie okrem mandlí, až vznikne kompaktné cestíčko. Pokiaľ by bolo príliš suché, pridajte ešte trochu vody. Tvorte guľôčky, do ktorých vložte lúpané mandle. Guľôčky schladíme v chladničke, aby kokosový olej dobre stuhol a guľôčky spevnil.


Video zobrazíte tu.


Jahodovo ovsené gombíky


Ingrediencie: 3 šálky mletých alebo rozmixovaných ovsených vločiek, 1 polievková lyžica prášku na pečenie, 1 čajová lyžička mletej škorice, ½ lyžičky mletého muškátového orieška, ½ čajovej lyžičky mletého klinčeka, ¾ šálky vody, 3 lyžice mletého ľanového semienka, 1 menšie jablko, jahodový džem
DIETESSE .3, 8 pokrájaných datlí, ¾ šálky orechov


Postup: Vo väčšej mise zmiešajte pol šálky ovsených vločiek, prášok na pečenie a korenie. Odložte bokom. V inej mise zmiešajte mleté ​​ľanové semienko, vodu, strúhané jablko, celé balenie jahodového džemu DIETESEE.3 a zvyšné ovsené vločky. Zmiešajte a utvorte cesto, ktoré vlejete do misy so suchými ingredienciami. Dobre premiešajte. Pridajte datle a orechy posekané na kúsky alebo rozmixované. Zmes by mala byť mierne vlhká. Pripravte si dva plechy pokryté papierom na pečenie. Čajovou lyžičkou naberajte zmes a na papieri tvorte menšie gombíky. Rúru si medzitým rozohrejte na 180 ° C. Pečte asi 15 až 20 minút alebo dovtedy, kým vlhká zmes dostatočne vyschne a spevní a mierne zozlatovie. Gombíky si tiež môžete zdobiť sušenými brusnicami, goji alebo mandľami.


Video zobrazíte tu.

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.