Zdravé a chutné recepty
Na nasledujúcich stránkach Vám prinášame tipy pre diétne, ale napriek tomu chutné a zdravé recepty. Recepty si môžete pripraviť z bežne dostupných surovín a ich príprava Vám zaberie maximálne niekoľko desiatok minút. Inšpirovať sa môžete diétnymi raňajkami, polievkami, hlavnými chodmi, šalátmi i dezertmi.
Najobľúbenejšie recepty

Cícerové fašírky falafel
- 400 g konzerva cíceru (zliata)
- červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- vajce
- 2 lyžice hladkej celozrnnej múky
- hrsť nasekaného čerstvého petržlenu
- lyžička mletej rímskej rasce
- lyžička mletého koriandra
- pol lyžičky mletého chilli
- 2 lyžice oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Cícer zlejte, osušte a rozpučte. Zmiešajte s nasekanou cibuľou, rozdrveným cesnakom, vajcom, múkou, nasekaným petržlenom a korením. Dochuťte rascou a soľou. Cesto nechajte odležať v chladničke, z hmoty potom rukami tvarujte fašírky. Na panvici zahrejte olej a opekajte 3 minúty z každej strany do zlatista. Podávajte s pitou a listovým šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 189 kcal
- Bielkoviny: 10 %
- Sacharidy: 84 %
- Tuky: 6 %

Pohánková nátierka
- 100 g pohánky
- 250 g tvarohu
- cesnak
- petržlenová vňať
- soľ a čierne korenie
Postup:
Uvarenú pohánku nechajte vychladnúť, potom vmiešajte tvaroh, prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a trocha čierneho korenia. Natierajte na teplé toasty a prípadne ozdobte petržlenom.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 133 kcal
- Bielkoviny: 52 %
- Sacharidy: 45%
- Tuky: 3 %