Diétne dezerty

Čokoládové guľôčky

Čokoládové guľôčky

  • 100 g mletých hrozienok
  • 100 g slnečnicových semienok
  • 100 g 80% čokolády
  • kokos na obalenie guľôčok

Postup:

Hrozienka a semienka pomeľte, pridajte k rozpustenej čokoláde a zmiešajte. Malou lyžičkou naberajte, obaľte v kokose a vytvarujte do guľôčky.

Výživové hodnoty na 1 kus: 88 kcal     

  • Bielkoviny: 12 %      
  • Sacharidy: 46 %     
  • Tuky: 42 %              
Stiahnuť recept
LimetkovýLimetkový cheesecake

LimetkovýLimetkový cheesecake

  • kakaové sušienky FIBROKI
  • marmeláda DIETESSE.3
  • 2 polotučné tvarohy
  • 2 biele jogurty
  • želatínový stužovač krému
  • šťava zo 4 limetiek
  • kôra z limetky
  • sezónne ovocie na ozdobu

Postup:

Na dno tortovej formy rozlámejte sušienky FIBROKI a potrite marmeládou DIETESSE.3. Rozmiešajte tvaroh a jogurty, pridajte vytlačenú šťavu z limetiek, kôru z limetky a stužovač krému, pripravený podľa návodu na obale. Vyšľahanú zmes rozotrite na sušienky pokryté marmeládou a uhlaďte. Môžete ozdobiť sezónnym ovocím napr. Jahodami. Cez noc nechajte stuhnúť v chladničke.

 

Stiahnuť recept
Tekvicový cheesecake

Tekvicový cheesecake

  • 200 g maslových sušienok FIBROKI
  • 300 g tekvice
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • lyžička škorice, lyžička zázvoru

Postup:

Tekvicu uvaríme, rozmixujeme, scedíme vodu a necháme vychladnúť. Na dno tortovej formy nasypeme rozdrvené sušienky premiešané s maslom a dáme zapiecť na cca 8 minút pri 150 °C. V miske zmiešame vajcia s cukrom, ricottou a tvarohom, ochutíme škoricou a zázvorom a postupne pridávame vychladnutú tekvicu. Zmes nalejeme na vychladnuté sušienky a dáme späť do rúry. Pečieme cca 40 min. na 160 °C. Po upečení dáme vychladnúť do chladničky.

Výživové hodny na 1 porciu: 249 kcal

  • Bielkoviny: 21 %
  • Sacharidy: 48 %
  • Tuky: 31 %
Stiahnuť recept
Dezert z kuskusu s jahodami

Dezert z kuskusu s jahodami

  • 100 g rôznych druhov orieškov (lieskové, vlašské, mandle)
  • 100 g kuskusu
  • 150 ml polotučného mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 400 g jogurtu do 3 % tuku
  • 400 g jahôd, ale je možné aj iné ovocie

Postup:

Orechy nasekajte a s kuskusom opražte na panvici. Pridajte med, premiešajte a pridajte mlieko. Povarte, kým kuskus zmäkne. Na tanieriku vytvorte naberačkou kopček a ozdobte jahodami, ktoré prelejte jogurtom. Dozdobte lístkom mäty.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 342 kcal/porce

  • Bielkoviny: 18 %
  • Sacharidy: 56 %
  • Tuky: 26 %
Stiahnuť recept
Buchta z repy

Buchta z repy

  • 250 g repy
  • 1 polievková lyžice prášku zo sušených lístkov stévie
  • 2 vajcia
  • 125 g rozpusteného masla
  • 200 g polohrubej špaldovej múky
  • 60 g vlašských orechov
  • 50 g hrozienok
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postup:

Predhrejte rúru na 160 °C, guľatú formu s priemerom 23 cm vytrite maslom a vyložte papierom na pečenie alebo zmes naplňte do košíčkov na muffiny. Ošúpte a nahrubo nastrúhajte repu a nasekajte orechy. Ušľahajte vajcia so stéviou, pridajte maslo, múku, prášok do pečiva. Vmiešajte repu, orechy a hrozienka. Pečte cca 45 minút v tortovej forme alebo pokiaľ nie je zabodnuté špáradlo suché.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 246 kcal

  • Bielkoviny: 10 %
  • Sacharidy: 62 %
  • Tuky: 28 %
Stiahnuť recept