Ostatné

Carpaccio z červenej repy

Carpaccio z červenej repy

  • 4 veľké repy
  • cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • balzamikový ocot - pomaranč
  • cibuľa
  • syr
  • ocot
  • syr Cottage
  • olivový olej - citrónový
  • šťava z polovice limetky
  • 1 lyžica medu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Repu umyjeme, pokladieme na plátky nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olejom, octom, okoreníme a osolíme. Zabalíme do alobalu a pečieme 60 minút pri 200 °C na horúcovzdušný ohrev. Cibuľu orestujeme a pokvapkáme balzamikovým octom. Repu po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. Posypeme cibuľou a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme syrom Cottage. 

Výživové hodnoty na 1 porciu: 117 kcal

  • Bielkoviny: 23 % 
  • Sacharidy: 57 %
  • Tuky: 20 %
Stiahnuť recept
Pórové rolky

Pórové rolky

  • pór
  • 2 plátky šunky
  • plátok syra do 20 % tuku
  • soľ

Postup:

Pórik dobre umyte a rozkrojte na dva až tri kusy. Tie varte 30 minút v slanej vode. Vytlačte všetku nadbytočnú tekutinu alebo osušte utierkou. Každú časť zabaľte do plátku šunky. Na pórik položte plátok syra, prípadne pridajte aj lyžičku olivového oleja a v rúre gratinujte.

Výživové hodnoty na 1 porci: 188 kcal

  • Bielkoviny: 44 %
  • Sacharidy: 46 %
  • Tuky: 10 %
Stiahnuť recept
Rýchle zeleninové pšeno

Rýchle zeleninové pšeno

  • 200 g pšena
  • 750 ml vody
  • 500 g mrazenej zeleninovej zmesi
  • väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sójová omáčka
  • sekaný petržlen

Postup:

Pšeno uvarte podľa základného receptu. Na oleji opražte nakrájanú cibuľku, pridajte zeleninovú zmes a chvíľu povarte. Pridajte vychladnuté pšeno, dobre premiešajte, ochuťte cesnakom, sójovou omáčkou a sekaným petržlenom.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 267 kcal

  • Bielkoviny: 22 %
  • Sacharidy: 73 %
  • Tuky: 5 %
Stiahnuť recept
Šmakoun na nedeľu

Šmakoun na nedeľu

  • Šmakoun
  • cibuľka
  • pór
  • šampiňóny
  • olej
  • sójová omáčka
  • rasca
  • bazalka
  • soľ

Postup:

Cibuľku, jemne nakrájaný pór a nakrájané šampiňóny opražte na malom množstve tuku a poduste v malom množstve vody. Ochuťte rascou, sójovou omáčkou, bazalkou a soľou. K tomuto základu pridajte na rezance nakrájaného Šmakouna a krátko poduste. Zmes môžete zahustiť troškou škrobu. Je možné podávať s ryžou alebo zemiakmi.

Tip: Zmes so Šmakounom môžeme tiež nechať vychladnúť a potom zmiešať s jemne nakrájanou zeleninou, napr. hráškom, kukuricou, mrkvou, čínskou kapustou, a dochutiť olivovým olejom či dresingom. Získate tým osviežujúci šalát.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu: 280 kcal

  • Bielkoviny: 29 %
  • Sacharidy: 18,5 %
  • Tuky: 10 %
Stiahnuť recept