Diétne polievky

Hráškový krém

Hráškový krém

  • 350 g mrazeného hrášku
  • polievková lyžica olivového oleja
  • cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • 450 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

V rajnici na oleji ľahko opražte cibuľu po dobu 3 minút, potom pridajte cesnak a pražte ďalšiu minútu. Potom pridajte kurací vývar a všetko priveďte k varu. Pridajte hrášok a nechajte 2 minúty povariť. Potom hrášok rozpučte alebo rozmixujte, osoľte a okoreňte.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 298 kcal

  • Bielkoviny: 20 %
  • Sacharidy: 65 %
  • Tuky: 15 %
Stiahnuť recept
Studená polievka

Studená polievka

  • 1 polievková lyžica kôpru
  • 500 g bieleho jogurtu
  • soľ
  • 1 čajová lyžička oleja
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 2 -3 strúčiky cesnaku

Postup:

Uhorku nakrájame na malé kocky, zmiešajte so všetkým ostatným. Zalejte 150 - 200 ml vody a zamiešajte.

Stiahnuť recept
Držková polievka z hlivy ustricovej

Držková polievka z hlivy ustricovej

  • 100 ml vody
  • 250 g hlivy ustricovej
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica slnečnicového alebo repkového oleja
  • 1 kávová lyžička mletej rasce
  • 1 kávová lyžička sladkej mletej papriky
  • pol kávovej lyžičky majoránky
  • 1 stroužek cesnaku
  • 1 najemno nastrúhaný menší zemiak

Postup:

Hlivu ľahko orestujeme na cibuľke s olejom, pridáme papriku a rascu. Zalejeme horúcou vodou, pridáme zemiak. Uvaríme domäkka a dochutíme cesnakom s majoránkou. Ak použijete v polievke menej vody, môžete z nej urobiť aj guláš s prílohou - pohankou, ryžou atď. Ideálne v čase, kedy môžete prílohy a radi by ste si odľahčili od mäsa.

Stiahnuť recept