Grilovacia sezóna podľa NATURHOUSE

Trendy vo výžive
Sezónne recepty
Grilovacia sezóna podľa NATURHOUSE

Všetky recepty sme pre vás pripravili vo forme videí, ktorá nájdete na našom youtube kanáli Video recepty NATURHOUSE.


Grilované morčacie steaky


Suroviny: morčacie mäso podľa počtu porcií, sójová omáčka so zníženým obsahom soli, olivový olej, vetvičky čerstvých byliniek (podľa chuti napr. šalvia, rozmarín, bazalka, tymián), grilovacie korenie bez soli


Postup: Morčacie mäso nakrájajte na tenšie plátky. V mise zmiešajte sójovú omáčku a olivový olej a mäso z oboch strán obaľte v tejto zmesi a potom okoreňte grilovacím korením. Mäso naložte do väčšej nádoby spoločne s bylinkami, striedajte vrstvu mäsa a vrstvu byliniek a nechajte marinovať cca 2 hodiny. Mäso potom grilujte približne 10 minút z každej strany.


Grilovaný morský vlk


Suroviny: 4 ks čerstvých morských vlkov, zväzok nahrubo nasekaných zelených byliniek (podľa chuti šalvia, bazalka, mäta, tymián, rozmarín, koriander ...), 2 citróny, soľ, korenie, olivový olej


Postup: Čerstvé ryby vypitvajte, ak nie sú, umyte pod studenou vodou a osušte. Zvnútra aj zvonku ryby osoľte a okoreňte. Ryby pokvapkajte citrónovou šťavou a potrite zvnútra aj z vonku olivovým olejom, brušnú dutinu naplňte zelenými bylinkami. Ryby marinujte cca 2 hodiny a potom grilujte cca 30 minút. Počas grilovania rybu otočte, aby bola opečená zo všetkých strán.


Hráškovo-mätový dip


Výborný k zeleninovým hranolkám alebo mäsu.


Suroviny: 3 hrnčeky hrášku (môže byť aj mrazený), ½ citróna, niekoľko vetvičiek mäty, strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ


Postup: Mrazený hrášok dajte na 2-3 minúty povariť do vody, potom vodu zlejte a nechajte hrášok vychladiť. V mise zmiešajte hrášok s niekoľkými lístkami mäty, nakrájaným cesnakom a pokvapkajte šťavou z ½ citróna a 2 lyžicami olivového oleja. Všetko rozmixujte dohladka na konzistenciu pyré a dochuťte soľou.


Cuketové jednohubky


Suroviny: 2-3 cukety, olivový olej, soľ, korenie, citrón, čerstvé bylinky: petržlenová vňať, bazalka, pažítka, čerstvý baby špenát, krémový syr (ricotta alebo Lučina light)


Postup: Cukety nešúpte, len ich umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenšie plátky, ktoré osoľte a nechajte chvíľu tzv. vyplakať, aby cuketa pustila šťavu. Šťavu so soľou potom osušte papierovou utierkou a cukety okoreňte. Pripravte si krém zo syra, najemno nasekaných byliniek a pretlačeného strúčika cesnaku a dochuťte šťavou z citróna a korením. Cukety ugrilujte, ugrilované plátky potom potrite pripraveným krémom a do každej jednohubky vložte lístok špenátu alebo bazalky a potom plátky zrolujte a zaistite špáradlom.


Mexický dip


Suroviny: 100 g sušených paradajok, 100 g čerstvých paradajok, 1 menšia červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 50 ml vývaru DIETESSE.3, 1 lyžica stéviového sladidla PECVA, korenie


Postup: Sušené paradajky pokrájajte na malé kocky, čerstvé paradajky ošúpte a pokrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na menšie kocky a cesnak prelisujte. Papriku a chilli papričku zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Všetky suroviny okrem čerstvých paradajok dajte variť spoločne s pretlakom a vývarom DIETESSE.3, asi po 10 minútach pridajte čerstvé paradajky a varte ešte asi 5 minút. Dochuťte stéviovým sladidlom PECVA a korením.

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.