Letným jahodovým opojením k čistejšiemu telu

Letným jahodovým opojením k čistejšiemu telu

Jahody sú bohaté na vitamín C, betakarotén, vápnik, horčík a veľa vlákniny. Navyše sú močopudné, pomáhajú detoxikovať čistiace orgány a odvádzať nadmerné množstvo zadržiavanej tekutiny z tela. Vďaka svojej osviežujúcej sladkej chuti a vôni pomáhajú zaháňať chute na sladké ... a to už sa v rámci redukčnej diéty počíta


Jahody sú jediným bežným ovocím, ktoré má semienka na povrchu plodu. Do semienok rastlina ukladá mnoho hodnotných látok, ale u jahôd je cesta z centra plodu k semienkam na povrchu trochu náročnejšia na distribúciu. Tá je zaistená bohatou sieťou veľmi odolnej vlákniny, pod mikroskopom takmer transparentnej. Na ňu sa naviažu toxíny a ťažké kovy a sú prirodzenou cestou vylúčené z tela.


Jahody s avokádovým mousse čoko krémom a kokosovou šľahačkou


Ingrediencie: jahody, zrelé avokádo, 5 vrecúšiek kakaa APINAT, pár kvapiek stéviového sladidla PECVA, plechovka bio kokosového mlieka, vanilkový extrakt, 1 lyžica šťavy z čerstvého citróna, drvené konopné semienka na posypanie


Postup: Jahody umyte, rozkrájajte na kocky. Na prípravu čokoládového mousse krému vydlabte dužinu z jedného avokáda, pridajte jednu lyžičku vanilkového extraktu, pár kvapiek sladidla PECVA a lyžicu citrónovej šťavy. Posypte kakaom APINAT, budete potrebovať cca 1,5 vrecúška. Mixujte do hladka. Na kokosovú šľahačku si pripravte kokosovú dužinu ukrytú v plechovke mlieka bez siričitanov a emulgátorov, vložte ju do mixéra a opatrne prilievajte po troškách kokosovú vodu a pridajte 2 vrecúška kakaa APINAT. Priebežne mixujte. Za použitia malého množstva vody z plechovky sa vytvorí napenená kokosová šľahačka. Ak použijete vody viac, vytvárate mlieko. Na dno pohára dajte vrstvu čokoládového mousse krému, naň navŕšte jahody a na záver pridajte šľahačku. Môžete pridať trochu škorice na dozdobenie a posypať konopným semienkom.


Tip: Menej zrelé avokáda sa môžu horšie mixovať, potom si pomôžeme trochou kokosového mlieka.


Osviežujúca jahodová limonáda


Ingrediencie: jahody, niekoľko vetvičiek mäty, pramenitá neperlivá voda


Postup: Jahody nakrájajte na štvrtiny a dajte do karafy alebo džbánku. Zalejte vodou a pridajte niekoľko vetvičiek mäty a osviežujúci nápoj máte pripravený.


Jahodový dezert z kuskusu


Ingrediencie na 4 porcie: 100 g rôznych druhov orieškov (lieskové, vlašské, mandle), 100 g kuskusu, 150 ml polotučného mlieka, 2 lyžice medu, 400 g jogurtu do 3% tuku, 400 g jahôd


Postup: Orechy nasekajte a s kuskusom opražte na panvici. Pridajte med, premiešajte a pridajte mlieko. Povarte, až kuskus zmäkne. Na tanierik vytvorte naberačkou kopček a ozdobte jahodami, ktoré prelejte jogurtom. Dozdobte lístkom mäty.


 

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.