Leto plné chutí s NATURHOUSE

Sezónne recepty
Leto plné chutí s NATURHOUSE

Grilovaná špargľa


Suroviny: zelená alebo biela špargľa (bielu nezabudnite ošúpať), kvalitná šunka (95 % mäsa), kapary, kvalitný syr na strúhanie


Postup: Špargľu dajte povariť na 2-3 minúty do vriacej vody, potom vyberte a nechajte chvíľu vychladnúť. Špargľu následne zabaľte do plátkov šunky - hrubšie stonky špargle baľte jednotlivo, tenké stonky môžete baliť po 2 až 3 kusoch. Obalenú špargľu poukladajte do zapekacej misky, pokvapkajte trochou olivového oleja a dajte zapiecť do rúry na 10 minút na 180 ° C. Chvíľu pred dopečením posypte kaparami a strúhaným syrom a nechajte ešte 3 až 5 minút dopiecť, aby sa syr roztiekol.


Video návod, ako na to, nájdete tu.


Plnené šampiňóny


Suroviny: menšie šampiňóny, kvalitná šunka (95 % mäsa), paradajky, cibuľa, kvalitný syr na strúhanie, vajíčko, balzamiková redukcia


Postup: Šampiňóny očistite a odstráňte nožičky, aby vznikol priestor pre naplnenie. Na troche olivového oleja si pripravte náplň. Na cibuľke orestujte nožičky šampiňónov, pokrájané paradajky, nakrájanú šunku, ochuťte balzamikovou redukciou a spojte vajíčkom, zmes nechajte jemne nedorobenú, pretože sa ešte bude zapekať. Pripravenou zmesou naplňte šampiňóny a dajte grilovať do rúry alebo na gril na 10 minút, potom posypte syrom a ešte pár minút grilujte, než sa syr rozpustí.


Náš tip: Rovnakou náplňou môžete naplniť aj paradajky a pripraviť tak 2 jedlá.


Príprava je jednoduchá, ako sa môžete presvedčiť v našom videu.


Plnené kalamáre


Suroviny: čerstvé kalamáre, šunka prosciutto, syr podľa chuti (pecorino, plesňový, plátkový), cesnak, olivový olej, himalájska soľ, zmes talianskych byliniek


Postup: Kalamáre najskôr zbavte vnútorností zatiahnutím za hlavičku s chápadlami, vyberte aj kosť a zvyšok vnútorností palcom vytlačte. U väčších kalamárov môžete od hlavičky odrezať vnútornosti a hlavičku použiť pri grilovaní k uzavretiu kalamára. Pripravené kalamáre umyte a naplňte syrom a šunkou, pre chuť pridajte do náplne aj plesňový syr a na záver naplňte kalamáre cesnakom. Kalamáre naplňte do 2/3, pretože pri grilovaní sa zmenšia a náplň by vytiekla. Naplnené kalamáre ochuťte himalájskou soľou, talianskymi bylinkami, zvyšným cesnakom a polejte olivovým olejom, nechajte chvíľu odpočinúť. Kalamáre grilujte na 150-200 ° C, polejte ich zvyškom oleja a počas grilovania otáčajte, aby boli kalamáre opečené do ružova. Podávajte s grilovanou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Ako si pripraviť túto pochúťku vám ukáže vo videu pán Jan Gonda, držiteľ masterfranchisové licencie NATURHOUSE pre Českú Republiku a Slovensko.


Plnený melón


Suroviny: žltý melón, čučoriedky, maliny, biely jogurt do 3 % tuku, sušienky FIBROKI alebo cereálie FIBROKI


Postup: Melón rozpoľte, vyberte kôstky a zvyšok dužiny vydlabte a pokrájajte. Polovičky melóna naplňte vydlabanou dužinou, malinami a čučoriedkami, zalejte bielym jogurtom, ktorý môžete prisladiť lyžičkou medu a ozdobte nadrobenými sušienkami FIBROKI alebo cereáliami FIBROKI.


V našom video receptu uvidíte, že príprava je jednoduchá.







Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.